Äntligen lite positiva besked

5 juni, 2016

Ja, till slut så.
Först: cyklade 12 mil igår (lördag) följt av 28 minuter jogg i låg zon 3. De första 2 timmarna av cykeln var väldigt lätta, hade inga problem alls. Sen blev det ju successivt värre framåt 4h-markeringen och sista halvtimmen gjorde benen riktigt ont, framförallt rumpmusklerna. Men jag höll de planerade watten och kadensen hela vägen med ett snitt på 189w/85 rpm. Och det är alltid lite fascinerande hur enkelt det är att springa efteråt; svårt att både gå och stå efter cykeln men bara 10-15 steg senare är benen igång och känslan är bra.

Imorse sprang jag och Aslan 8 km på knölig terräng, sen lämnade jag honom hemma och gick på en stavgångsvända. Hade inte tänkt hur långt jag skulle gå, jag hade bara hoppats på att knät skulle hålla på löpningen.
Så jag knatade på i lite backar och valde sedan att gå ner i hamnen och förbi Nyköpingshus innan jag gick tillbaks via mina favoritnedförsbackar. Kollade appen med några hundra meter kvar och då hade jag gått 9.1 kl. Så jag tog en liten extrarunda och nådde så 10.2 km med ett snitt på7.48 min/km. Helt utan problem från knät.

Så nu lever drömmen om sub-12 i Kalmar igen

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!