Nedräkningen har börjat!

5 juni, 2016

Nu är det endast en vecka kvar till Halvvättern den 12 juni. Jag har hunnit med några längre cykelpass och kommer att cykla några mil imorgon måndag även fast jag egentligen vilar på måndagar. Fira nationaldagen får andra göra. Sen blir det kanske ett lättare löppass i veckan. (Ska hinna med att vinna över eleverna i en fotbollsturnering också men det är bara bonusträning)

Att cykla är inte lika ansträngande som att löpa men jag får tyvärr ont i knäna när jag cyklar, vilket jag inte får när jag löptränar. Det borde jag få enligt sjukgymnasten som tränar karate med mig. Det känns bra att jag inte får ont vid löpning, att jag inte är som alla andra, som "man" borde. Det är alltid roligt att sticka ut från mängden, i alla fall när det är något positivt.

Idag, söndag, stod det långpass löpning på programmet och det var nästan olidligt för det var alldeles för varmt. Jag har svårt att springa i solsken, föredrar regn. Samtidigt föredrar jag solsken resten av dagen, på tiden jag inte löptränar. Svårt att tillfredsställa det för vädergudarna. Jag inser att jag kanske måste byta tid för långpasset. Samtidigt är det svårt för jag springer ju många timmar och vill då inte börja för sent. Jag har också svårt att springa direkt efter jag ätit så direkt efter frukost blir också svårt. Ett långpass utan frukost går inte heller för det pallar jag inte med. Moment 22 kanske. Får lära mig att springa solsken!

Det är bara att hoppas på moln och ca 15 grader nästa helg. Cykla i flera timmar i regn är inget vidare och solen kan vara jobbig den med även om jag föredrar sol och värme om jag ska cykla så många timmar som det kommer att bli. Att vara blöt, av regn, är inte någon höjdare. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!