Årets första förkylning

7 juni, 2016

Det slog mig häromdagen att jag inte varit sjuk på väldigt länge. Och *trumvirvel* så kom förkylningen som på beställning. Ingen större fara och jag var ut inorse och joggade ihop med Aslan och kollegan Ronny.
Jag tippar på att det beror på sista dagarnas OW-simning, det brukar bli en förkylning i början av säsongen dagen efter sjö-premiären.
Undrar varför egentligen. Det beror väl på nya bakterier i näsa-öra-hals kan jag tänka mig.
Givetvis var näs-sprayen slut hemma också och därmed en dålig natts sömn som knappast hjälpte.

Det har successivt känts bättre hela dagen och med näs-spray inköpt hade jag stora förhoppningar att simma bassäng imorrn bitti.

Men nej. Sista timmarna på kvällen har termostaten i kroppen jobbat en del, har fått lite omotiverade svettningar i soffan. Jag producerar stora mängder snor som sitter fast i bihålorna.

Att som (någorlunda) mängdtränande skippa träningspass är alltid jobbigt så länge man inte är riktigt sjuk. Känslan efter ett skönt pass är en drog som många med mig strävar efter att få tag på, oavsett bakterier, kroppstemperatur eller snor i stora volymer.
Är man dessutom schemarutin-freak som jag själv blir det än värre att skippa pass. Står det träning på dagens schema ska det tränas liksom.

Men jag står över imorrn bitti. Det värsta som kan hända är att jag simmar ett pass mindre än planen. På andra änden finns det mer att förlora i form av sjukdom som förstör än mer träning bara för att få till ett halvfartspass. Att vara sjuk "i onödan" och hemma från jobbet är ju rätt kostsamt också så valet är väl egentligen inte så svårt:
Gå upp 5.20 och chansa eller gå upp 6.45 och inte chansa.

Skulle jag vara helt frisk finns det ju en kväll imorrn också. Inte för simning men för cykel, gym eller PW

Jag tror att jag gör rätt, det känns så

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!