Racerapport Linköping halvmara

12 juni, 2016

Med blott en vecka efter Stockholm maraton så var det så åter dags för tävling. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag anmälde mig till denna tävling.... Det är väl det som kallas spontananmälan.... Fniss....Bara att ta tjuren vid hornen och ge sig i kast. Tävlingen jag pratar om är Linköpings halvmara. Första gången jag ska dit och tävla.
Kroppen har varit rätt trött och sliten under veckan men träningen har ändå gått framåt.
Sov riktigt oroligt natten mellan fredag och lördag. Vaknade tidigt av näsblod. Inte bra! Käkade frukost och packade ihop det sista innan jag begav mig till buss och tåg. Kom fram till Linköping skapligt. Skönt att slippa stressa. Gick direkt och hämtade ut nummerlappen och tog mig sen promenad runt i dom centrala delarna av staden innan jag återvände för att förberedde mig inför tävlingen. Kände mig inte ett dugg laddad....kändes mera blä! Käkade en macka och en banan och fixade det sista. Värmde snabbt upp. Benen kändes som två stockar.....hmm....underbart. Not! Klämde mig in i en startfålla.
När starten gick så försökte jag hitta ett bra högt tempo. Gick sådär. Fick kryssa mellan massor av människor. Första milen gick på strax över 46 min. Lite i snabbaste laget....Någonstans här började ena ljumsken krampa och kändes stel. Trodde ett tag att jag skulle få bryta. Sänkte tempot en kilometer och det släppte....tur! Körde sen på! Tappade i tempo sista 4km. Benen vara bra stumma. Förra veckans maraton gjorde sig påmind. Satan! Köttade ändå på. Kom tillslut i mål på 1.38.08h. Snittfarten tror jag blev under 4:40 min /km. Snabbare än på maran. Placeringsmässigt blev det en 17:e plats av 277 damer i mål. Tiden var ca 5-6min från nytt pers.
Efter målgång blev det en snabb dusch och sen iväg till tåget. Kom hem skapligt. Riktigt skönt!
Nu är det bara att ladda om inför nästa lördags tävling. Det är då dags för en Karlstad halvmara.
Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!