Cykelpass - DNS

18 juni, 2016

Morgonens planerade cykelpass innehöll lika många Watt som Sverige hittills mäktat med att skjuta på motståndarens mål i EM. Inga.
Efter ytterligare en knölig kväll med 10-åringen här hemma och en föräldrainsats oerhört långt ifrån utmärkelsen som årets förälder somnade jag en timme senare än normalt, sov dåligt och vaknade irriterad och trött. Genomsvettig också för tredje natten i rad, och inte pga värme så nervsystemet har jobbat hårt.

Planen den regniga morgonen var ju att antingen ta tjuren vid hornen och likt ett "train-tough"-meme skita i att det regnar och ge sig ut. Eller sitta på trainern tre timmar.
Valet blev inget av det. Jag försökte peppa igång kroppen. Samma morgonrutiner som vanligt men idag vek sig psyket. Allt skrek nej så jag gick tillbaks till sängen, somnade om hyfsat och vaknade igen 2.5 timme senare.

Det här kan ha varit det första passet i år som jag utan annan anledning än trötthet bara sket i. Vardagspusslet hade bara en öppning för långcykeln och det var imorse. Nu finns det en liten lucka ikväll för ett kortare Brickpass, får se om jag tar det eller om jag ska se dagen som träningslös. Nu, några timmar senare hade jag kunnat cykla några timmar utan större problem men vardagen kommer ivägen.

Just nu känns det som att det faktiskt inte gör så mycket att jag strök morgonens pass. Rent fysiskt finns träningsönskan men mentalt är det inte riktigt som det brukar. Och det är nästan ännu viktigare att lyssna på skulle jag tro.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!