Snabbvända ner och sedan uppåt igen

19 juni, 2016

Efter några dagar av att vara konstant trött och väldigt sliten mentalt börjar det vända igen.
Kulmen på missnöjet kom igår kväll när jag stack ut på en jogg-gå över 15 km ihop med vår hund, Aslan.

För första gången på mycket länge krånglade han massor i kopplet, drog och stannade omväxlande och skulle vi svänga höger sprang han åt vänster och tvärt om, han lyckades också trampa av mig skorna två gånger...?

Sen, efter bara 6.5 km högg det till i knät efter att höfterna känts stela och trötta ett tag. Bara att gå hem, 5 km hemifrån. Något var fel rent muskulärt, jag gick nästan 45-50 sek långsammare per km än jag annars gör trots samma eller högre ansträngningsnivå. Och sen kom regnet. 4.5 km i hällregn och orolig för knät är sådär för humöret.

Vaknade imorse, väldigt stel i gluteus medius men på bättre humör. Hade en fundering på att cykla 4-5 mil tidigt men eftersom kvällen sprang iväg sket jag i det.
Kollade upp min rörlighet i höften och det var sådär... Gluteus maxi är ok men inte de två mindre, har lyckats förbise dem. Så jag ska försöka stretcha dem några gånger om dagen.

Rent träningsmässigt idag då: Jo, knappa timmen simning i Rinkebysjön ihop med AnnaLena. Gick bra, avslappnad simning hela vägen med relativt bra riktning.

Nu blir det lugnt några dagar så hoppas vi att det riktiga tränings-suget ska återkomma lagom till helgen.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!