Vals för Satan (din vän pessimisten)

19 juni, 2016

Jag var nära att begå swimrun-debut i dag. En polare lämnade återbud till 50turen som gick av stapeln klockan tio i morse i krokarna runt Ältasjön och Flaten. Jag var inte riktigt på tårna utan bedömde lite sömndrucket att jag, med bara en halvtimme till start, inte skulle hinna riva ihop alla behövliga prylar och cykla dit. Däremot snörade jag på mig skorna och sprang bort för att kolla lite. Ångrade när jag kom fram att jag inte hade slängt med mig våtdräkt och simglasögon för jag måste erkänna att jag blev lite sugen. Konstigt nog. Jag har ju alltid tyckt att swimrun är djävulens påfund och en ovärdig sport att hålla på med; Simma med skor, springa runt parvis i skogen med badmössa och våtdräkt och en massa plastleksaker hängandes från kroppen. Nej tack.

Men i den här tävlingen körde man tydligen individuellt och man kunde välja att köra med eller utan extra hjälpmedel (som dolmar och paddlar). Det kanske inte alls är ovanligt i den här sporten, vad vet jag, det är hur som helst mer i min smak. Allra helst hade jag velat köra swimrun i varmare nejder med barfotalöpning på sand och bara ha simbyxor och glasögon på sig, men i brist på det upplägget är 50turen det närmaste jag har kommit en anmälan. 

Men, än så länge har jag alltså både värdigheten och oskulden kvar. Det blev i stället löpning och simning i dag så som han där uppe har tänkt att det ska vara: med ett ombyte emellan.

Taggar

50turenbrotorpSwimrun

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!