Ultrafötter

22 juni, 2016

Nu börjar jag få några långpass i kroppen och det känns bra! Förra veckan blev det bla ett pass på 31 km och idag var jag sugen på minst 40. Min man släppte av mig i Skatås i Göteborg och så sprang Vildmarksleden hem. Det var en jättefin led, lite dåligt markerad på sina ställen men det löste sig det med. Fösta milen var väldigt kuperad och slet mycket på baksidan, jag valde att gå i en del uppförsbackar. Efter Partille blev det lite plattare och snällare. 

Det var en sjukt varm dag och jag hade med mig hunden. Efter 18km mötte min pappa upp och tog med henne hem, jag vågade springa med henne i den värmen som var. Eftersom hundar inte kan svettas ska man ju inte anstränga dem för mycket när det är varmt ute. Det hade säkert gått bra men jag vågar inte riskera någonting. 

Så eftert 18 km var jag själv och tuggade på. Gick inte särskilt fort men det gick stadigt framåt! Runt kilometer 23 började allt gå så lätt, humöret var positivt och det bara flöt fram. Och det höll i sig hela vägen, kändes som att jag kunde ha sprungit hur som helst. Hoppas jag kan ha den känslan i kroppen om två månader!

Vid ca 34 km så högg det till som sjutton i ena lilltån och det brann som sjutton i den. Jag har haft problem med blåsor på den tån det sista och nu hade det bildats ytterligare en som gått hål. Så jag måste vara inne på typ hudlager tjugoåtta nu vilket gjorde så satans ont så det var ingen idé att fortsätta. Hade det varit tävling så hade jag såklart bitit ihop och plockat ihop resterna av tån efter målgång, men nu kändes det inte som att det vart värt det. 

Hade tur som just då var på en grusväg och inte mitt ute i skogen, så kunde ringa min pappa och be om hämtning. Väldigt tacksam som har en familj som ställer upp och släpper av mig i avkrokar så att jag kan ta mig hem och som hämtar mig och hunden på andra konstiga ställen när det inte funkar längre.

Väldigt tråkigt att behöva avbryta när kroppen känns stark, men jag vet att det finns mer att ge.

Någon som har tips på vad man kan göra för att motverka blåsor på heeela lilltån? Jag har filat och dränkt fötterna i fet kräm men det verkar inte räcka. kan tejp funka? Lite svårt ställe att tejpa känns det som..

Jag skonar er genom att inte lägga ut bilder på mina fötter :)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!