Genrep - som väntat, bättre och värdelöst

26 juni, 2016

Ja, idag var första genrepet inbokat. Material, planerad kost och intensitet skulle testas.

Kaffe och banan till frukost, sen ner till Stadsfjärden för simning. 20 minuter ut och tillbaks. Inga större problem alls förutom att farleden inte går rakt, utan mer diagonalt över fjärden så några gånger fick jag stanna upp och kolla så jag inte hamnade helt fel.
På tillbakavägen började jag må lite små-illa, var länge sedan jag gjorde av Öppetvatten-simning. Men det var väldigt varmt i vattnet och lite vågigt rakt bakifrån på vägen tillbaks, kan ha varit det.

Hem för att plocka fram cykeln, med ungefär 1 minut kvar till avfärd öppnar sig himlen och det ösregnar i en kvart. Jag väntade och hoppades att den var ensam. Ut i duggregn, kom knappt till Sjösa (ca en mil) innan nästa hällregn kom. Och det slutade inte regna. Stendörren, Nynäs, Västerljung, Vagnhärad, Sillekrog, Sättersta i spöregn. I början var det lugnt och potthålen var enkla att se, bara att inte cykla i pölarna. Efter några mil fanns det bara vatten, ingen väg syntes. Tror jag var i ett mindre potthål bara så klarade mig bra.
Vid Svärta slutade det regna, efter 7 mil regn.
Sen tuggade jag på i planerad watt och kadens, åt och drack som jag skulle. Det enda som störde var att jag fick märkligt ont i vänster knä, kändes som nån överansträngning som gick över så snart jag inte cyklade.
Sista två milen, från Jönåker och hem visade sig Jönåker från sin vanliga sifa och bjöd på motvind hela vägen. Farten sjönk där och även sista biten genom stan av naturliga skäl.
Hemma visade datorn 150.5 km på 4.49, det är jag nöjd med, ungefär 31.5 i snitt. Då med tävlingshjulen bör tilläggas.

Hem för växling och löpningen. Knät har känts bra sista veckan så hade förhoppningar om en ok runda. Men inte... 2.5 km i lugn fart, sen fick jag känning i knät och fick kliva av, arg och besviken. Jag hade kunnat springa vidare men finns ingen nytta, den pressningen får vänta till Kalmar.

Så summa sumarum:
Godkänd simning
Bra cykling
Katastrof löpning.

Simning och cykeln känns lugn, men jag börjar bli seriöst nervös för att inte komma runt löpningen.

Hoppas naprapaten har magiska fingrar på torsdag...

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!