Träningsläger i Falun

1 juli, 2016

För en tid sen så bestämde jag mig för att åka upp till Falun för att träna och ladda med ny energi, nytt fokus. Sagt och gjort. I måndags var det dags att åka. Packade ihop allt på söndags kvällen så att ingenting skulle glömmas. Vakande extra tidigt på måndags morgonen och bestämde mig då för att dra och träna innan jag skulle åka med tåget. Käkade lite frullen och stack till gymmet. Hann med att springa 20km och cykla några minuter. En snabb dusch och sen hem och hämta väskan. Tåget gick vid 10 tiden med bara ett byte, i Hallsberg. Skönt! Försökte sova på tåget men det gick sådär. Löste lite korsord för att få tiden att gå. Kom så äntligen fram till Falun strax innan 15. Gick till mitt boende och slängde av väskan. Bytte snabbt om till löparkläder. Fyllde på vatten i min löparrygga och stack sen upp till Lugntspåren. Bara synen av Lugnetområde gjorde mig helt varm i hjärtat.

Bodde i Falun under 3,5år när jag pluggade till lärare. En tid i mitt liv som har satt djupa spår. Utvecklas otroligt mycket under denna tid och jag trivdes otroligt bra. Hade förmånen att hamna med några riktigt trevliga personer som gjorde tiden i Falun till en riktigt skojig tid. Stock tack till Katarina, Pia och Anna!!! Fick några flashbacks från studietiden. Bla när jag svimmande under en föreläsning, när vi spelade teater och jag var en viking…..skitkul……. När vår kurs åkte på en veckoresa till olika science center i Sverige och Oslo. Shit va vi skrattade under denna vecka……när vi byggde upp en utställning om Albert Einstein. Finns många mera minnen. Men tiden i Falun höll på att sluta i förtid. När min mormor hastigt dog i mars 2003 var jag nära att avbryta studierna för att åka hel till Strängnäs för att finns nära mina syskon och morfar. Men min morfar hade ett ”allvarligt” snack med mig där han förbjöd mig att göra så. Yes sir!! Min morfar som var yrkesmilitär lyssnade man på när han hade sina ”allvarliga” prat. Med facit i handen var det tur att jag inte avbröt studierna…..

Men som sagt så kom jag upp till Lugntspåren. Valde att börja med 10km. Sprang och njöt. Vilken natur!! Helt magiskt!! Visst, slingan var asjobbig. Gick i några backar men det struntade jag i. Efter 10km valde jag att köra 10 km till…och jag avslutade med att köra 5 till….bara för att jag kan. Så jäkla skönt att få springa i denna natur. Känns otroligt förmånligt. Joggade sen ner till centrum. En dusch och sen ut och käkade middag. Det blev grekiskt! Kycklingspett, klyftpotatis och tzatsiki. Gott! Tog mig sen en promenad bort mot Britsarvet där jag bodde först som student. Fortsatte sen en sväng runt i centrum. Återvände till mitt rum och förberedde inför tisdagens långpass. Låg sen i sängen och slöglodde på tv. Hade svårt att komma till ro och somna.

Lyckades i alla fall få till några timmar sömn. Klockan 06:10 ringde klockan. Bara att kliva upp och förbereda sig inför långpasset. Stack ner till frukosten när dom öppnade, 06:30. Det gäller att utnyttja all tid när man ändå är här. Fick i mig rätt skapligt med frukost. Återvände till rummet och bytte snabbt om och sen iväg till Lugntspåren igen. Återigen möttes jag av en underbar natur, fint väder, sol och värme. Kom att bli en underbar dag! Planen var att springa 4 mil eller längre. Började 3x10km…..fy tusan va jobbigt. Gick det inte uppför så var det nedför. Väldigt få platta partier. Jag valde att gå i några av dom värsta backarna. Dom där tre varven sög verkligen musten ur mig och benen. Joggade över till ett annat spårområde och körde 2 varv på en slinga där men jag snurrade bort mig och hittade inte markeringarna….ja dom få som fanns. Det blev en och annan felspringning. Totalt blev det minst 41 km….tror nog det blev 43 vid närmare eftertanke. Var rätt mör i benen och hjärnan efter detta långpass. Belöningen var en kall cola.Galet gott efter ett hårt och tufft långpass. Joggade ner till centrum och inhandlade lunch. Hem till rummet och en välbehövlig dusch och lunch.

Gick en sväng ute på stan och kikade i lite affärer. Återvände till rummet och försökte vila en halvtimme men det gick ju sådär. Låg iaf ner en stund…. Bytte om och fyllde på löparryggan innan jag återvände igen till Lugntspåren. Denna gång var planen 20km men givetvis blev det mera…..26km. Benen var rätt tunga och sega men det gick förvånansvärt bra. Njöt varje km efter kanske i dom värsta backarna men ändå. Återigen denna natur. Underbart!! Vilken förmån att kunna åka hit och få träna och insupa lite motivation! Jag förstår varför våra idrottare åker iväg på träningsläger. Har full förståelse för dom nu. Jag kommer iaf att göra om detta! Vilket lyft!

En ny dusch och rena, torra kläder gick jag ut och käkade middag. Var ärligt talat rätt mör i både kropp och själ. Många mil blev det denna dag. Crazy!! Gick runt lite och kikade. Skönt att bara promenera lite. Helst av att skulle jag ha behövt en massage av benen. Återvände till rummet och packade ihop grejer samt förberedde inför nästa löppass.

Sov ganska oroligt på natten. Det var varmt och jag vaknade flera gånger. Irriterande! När jag sen vaknade 06:10 när klockan ringde så var jag seg och trött. Benen var jättestela och var inte ett dugg sugna på att springa men har dom något val? Nej! Dom får bara snällt hänga med idag. Ner till frukosten och käkade lite. Upp till rummet och bytte och sen svisch iväg till Lugntspåren igen. Sista för den här gången. Undrar var det är för galning som kom på den här idén?? Jobbig typ! Bestämde mig för att det skulle bli längre än 3 mil. Första slingan var otroligt jobbig och tung. Benen skrek nej nej! Hjärnan sa jo jo!! Suck, alla dessa konflikter mellan hjärna och kropp…… När jag väl kom in på andra varvet så blev det lite lättare. Tyckte i mig en gel och lite sportdryck. Åter fick lite krafter och kunde öka tempot lite. Tiden gick mycket fortare än vad jag trodde att det skulle göra. Efter 30 km valde jag att köra en kortare slinga. Var bra trött nu men ändå rätt nöjd. En joggingtur ner till affären och inhandla lunch och någon frukt att ha med på tåget. En dusch och slängde sen ihop väskan. Dags att lämna Falun för denna gång men jag kommer att återvända…..

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!