Elite

7 juli, 2016

Så här med lite distans till Stockholm Triathlon så är jag inte lika missnöjd med löpningen utan känner mig nöjd med insatsen som helhet. Det var en annan löpslinga i år och kanske var den långsammare, vad vet jag. Däremot har jag funderat lite över mina växlingar. Som jag skrev tidigare så är det inget jag har tränat på och jag har bara kört tre triathlontävlingar totalt. Men jag kan ändå tycka att det är anmärkningsvärt att jag är så dålig. Den första växlingen mellan simning och cykling gör 322 män snabbare, över halva fältet slår mig där. Hur är det möjligt?

Vet inte vad som menas med "Dr." men någon doktor är jag i alla fall inte.

 

Om man jämför med snubben från finland som vann så är vi rätt jämna i dom olika grenarna, han slår mig med endast tjugo sekunder om man räknar bort växlingarna. Men han växlar tre minuter snabbare än jag. Man kan säga att min tid i transitzonen gör att jag missar pallen. Nu har jag inga ambitioner att lösa tävlingslicens och slåss mot eliten eller så, men om jag vill fortsätta med det här och sikta på att förbättra mig så är det ju i den här änden jag måste börja. Jag är ingen prylmänniska och vill inte köpa diskhjul och tempohjälm. Och jag vill inte heller träna mer än vad jag gör nu. Återstår alltså att slipa på växlingarna. Till exempel genom att låta skorna (speciella triathlonskor gissar jag) sitta fast på pedalerna, och cykla barfota. Och så har jag hört att en del klipper av våtdräktens ben vid anklarna för att få av den lättare. Det är inte aktuellt för mig eftersom jag även surfar i min våtdräkt och jag har ingen lust att frysa om vaderna för att spara några sekunder på tävling. Däremot behöver jag ju inte göra som nu och lägga ner våtdräkten snyggt och prydligt i en plastpåse som ordningsmänniskan i mig propsar på. Det tvivlar jag på att han finnen gjorde. Jag tänker lite att växlingarna är skillnaden mellan en triathlet och en som bara simmar, cyklar och springer.

Vilket var precis vad jag gjorde i dag: Vaknade vid sju och simmade en snabbis i bassängen här ute, sen Vaxholmsbåt ut till Svartsö och 15 kilometers skärgårdslöpning för att slutligen hoppa av båten vid Hasseludden och cykla två mil hem i rak motvind. Men det var alltså inte triathlon eftersom jag under ”växlingarna” löste korsord och drack kaffe. Hela dagen på fastande mage.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!