Återhämtning, vila, omstart

8 juli, 2016

Jag har varit tyst ett tag igen, men jag lever och mår bra. Jag har njutit för fullt av mina första semesterveckor med fokus på återhämtning och vila.
Det har varit välbehövligt och mycket skönt. Först fick jag en mycket trevlig midsommar inklusive en underbar löprunda i trakterna kring Strömsholm. Det var så fint och rofyllt att jag var tvungen att cykla samma runda lite senare för att ta några bilder.Efter denna ljuvliga start bar det av till Spanien, närmare bestämt Tarifa och Cádiz. Där fokuserade jag mer på att sova, sola, läsa och äta än att springa kan man säga. Under de senaste tio dagarna har jag hunnit läsa ut fem böcker - och då har ja ändå tagit tre vilodagar...

Naturligtvis var en av böckerna en löparbok: Rune Larssons Löparglädje. Jag rekommenderar den varmt. Rune verkar vara en mycket klok och trevlig ultralöparlegend måste jag säga. Boken innehåller många kloka råd, är skriven med en hel del humor och det är rakt igenom fokus på att man ska må bra och tycka löpning är kul. Helt rätt tänkt. Jag fick mig både en och annan tankeställare och fick tillbaka ännu lite mer löparlust igen. Och det är ok att vara långsam!
Ett gäng kortare löparrundor hann jag med i alla fall, men störst behållning fick jag nog nästan av de två promenaderna jag tog uppför berget som låg precis bakom vårt hotell i Tarifa. De bjöd på fantastisk natur i kombination med en lagom dos mjölksyra. Helt underbart.

För att få behålla den känslan lite grann sprang jag iväg till Hammarbybacken igår och tog mig upp även där. Kanske inte riktigt lika magiskt, men likväl en skön blandning av mjölksyra och en fin utsikt. Och eftersom det är drygt sju kilometer dit blev det ett korta långpass på nästan 16,5 kilometer sammanlagt. Därmed hoppas jag att jag har kommit igång med mina vana igen att springa ett långpass i veckan. En omstart. Lungt och fint framåt. 

(Raka motsatsen till Daphne Schippers enorma fart framåt på hundra meter! Mäktigt. Har jag sagt att jag älskar löpning, i alla dess former?) 

Ha en fortsatt fin sommar, jag checkar ut ett litet tag från bloggen igen :-)

Taggar

löparglädjeRune Larsson

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!