Lurs Backyard Ultra

13 juli, 2016

 

I lördags sprang jag årets första tävling, Lurs Backyard Ultra i Bohuslän. Det är en lite annorlunda tävling, varje heltimme startar ett varv som är 6,7km långt. De som hunnit i mål innan nästa timme drar igång startar ett nytt varv osv tills man inte hinner i mål på en timme eller tills man inte orkar längre. Det var en riktigt roligt upplägg med fantastiska tävlingsledare och härliga deltagare som peppade varandra istället för att direkt tävla mot varandra kändes det som. Banan var varierande och underlaget var mestadels grusväg med en del stig och lite asfalt. Ett grymt bra arrangemang, jag kommer garanterat tillbaka nästa år!

Jag hade som mål att springa i 10 timmar, det skulle bli 6,7 mil. Jag tyckte att det var en bra uppladdning inför Ultravasan, men om kroppen kändes bra tänkte jag springa så länge det gick. 

Jag hamnade ofta i samma tempo som många av de andra, ca 7min/km betydde ungefär 10-11 min vila per varv. Ovanligt att vara med i en klunga där alla börjar gå så fort marken lutade aningens uppför! 

Kroppen höll bra fram till varv åtta då jag kände mig lite sliten, men det var ju bara att bita ihop så jag skulle klara mina tio varv. Har ju haft en massa problem med blåsor i år och så även nu, jag byte till mina 6 år gamla skor som mest är en sula och hål, men det funkade!

Tio varv flöt på ganska lätt, och så var det dax för varv elva. Har nog aldrig haft så stela ben, stapplade iväg de första hundra metrerna. Det lossnade lite grand men jag var ganska seg hela varvet. Jag tänkte att jag startar på varv 12 så får jag se hur det känns. Tryckte i mig lite chips och en festis i vilan och det måste ha varit nån typ av dunderhonung-festis för hjälp vilka ben! Inte det minsta stel utan jag gjorde ett av mina snabbaste varv på hela tävlingen fastän jag försökte hålla igen. Under varv 13 började jag känna av i min vad, som jag haft lite problem med, och då tog jag beslutet att kliva av. Hade det här vrit målet för i år så hade jag forstsatt lite till men nu var det inte värt det. Väldigt nöjd med 13 varv och 8,7 mil. Blev en sjätteplats bland ca 35 tjejer och en delad 14e plats av alla 85 startande, det är jag väldigt nöjd med!

Jag är djupt imponerad av tjejen som vann, hon höll på i 30 timmar och varje gång man såg henne var hon glad! Grattis till vinsten!

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!