Ny träningstävling, nytt PB

14 juli, 2016

Sommarens andra Jogersö-tävlling, en båsig historia.

Ovanligt många deltagare, totalt 22 stycken; 17 vuxna och 5 barn. Vi som körde fulldistans var 11 taggade atleter.

Starten går, jag snubblar till lite i första stegen men är tvåa till första boj, redan långt efter överlägsna Robert. Det var vågigt idag så kanske var det därför jag simmade lite i en båge till andra boj både första och andra varvet. Vid vändning, även idag på stranden, låg jag fortfarande tvåa; några meter före Jimmy och kanske hundra efter Robert. Preccis innan sista bojen simmar Jimmy om mig på insidan (jag simmade ju i en båge, ska inte gå att simma om på innern) och kommer iväg några meter före mig på väg in mot stranden. Sikten in mot konerna på stranden är ganska svår och huvudet är inte riktigt med på banan efter 8-9 minuters hård simning så det är lite gissning över riktningen. Jag chansar bättre än Jimmy och är några meter före honom ur vattnet. Uppe vid cyklarna är han strax före mig.

Jag växlar ganska bra och kommer iväg som tvåa men får inte i fötterna i skorna ordentligt pga hård sidvind. Fartfantomen Jimmy kommer ikapp mig efter ca 2 km och susar förbi i motvinden. resten av cyklingen blir ganska händelsefattig för min del förutom att jag vid växling tilll löpning missar med skorna igen och tappar några sekunder innan jag parerar cykeln i stället och ger mig ut på löpningen. Enligt cykeldatorn har jag snittat 255 W och 94 RPM, till skillnad mot förra veckans 244/91. Bra förbättring men ingen större skillnad i tid pga blåsten och hur lidande blir löpningen?

Jag springer själv i skogen första 3.5 km och det går långsamt tyngre och tyngre. Första varvet var nog snabbt mot annars men andra varvet är slitigt. Precis i början av första backen på andra varvet kommer Simon farande. Är man juniorlandslagsman i orientering bör man ju kunna lämna den här gubben bakom sig utan problem och det lyckas han med. Var det jobbigt att springa innan blir det ju inte lättare, det känns som att jag står still när han far iväg över back-krönet.

In mot mål börjar jag må illa, jag har tagit i ordentligt. Springer in i mål och ramlar ihop i en liten hög och försöker få ihop andningen igen.

4:a för dagen med nytt personbästa på 1.07.25. Simning 11.00, cykel 32.15 (inkl T1), löp 24.10 (inkl T2). simning på tangerad rekord, Cykel på rekordtid men löpningen höll inte hela vägen. Men det tar sig. I rent "ge faan i att missa" har jag kanske 10 sek att hämta runt växlingarna, cykeln går att pressa i bättre väderförhållanden men löpningen vet jag inte hur jag ska göra för att öka under säsongen. Fart-träningen saknas.

 

En extra eloge till Robban och Jimmy som båda slog gamla cykelrekordet och till Auvo och Kristine som alltid finns där och för protokoll och hejar!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!