Klåparen

16 juli, 2016

Jag har varit lite varannan-dag-snuvig på sistone, inte så att jag känt mig sjuk eller hängig, bara väldigt snorig emellanåt. Jag misstänker att det är på grund av simningen så jag har tagit det lugnt med den dom senaste dagarna. Några sista panikpass hade nog ändå inte hjälpt inför morgondagens aquathlon. Jag önskar att jag hade fler simkilometer i kroppen vid det här laget men nu är det som det är. Ser ändå fram emot tävlingen, mest simningen som är fem kilometer lång. För en riktig simmare är det ju ingenting, det är väl typ uppvärmning när Sarah Sjöström tränar, men för mig kommer det att bli den längsta sträckan som jag har simmat. Efter 3,8 kilometer är det into the unknown.

Inte så att jag är orolig för att jag inte kommer att klara det. Men frågan är hur lång tid det kommer att ta. Ironman 2014 simmade jag på 1.10 om jag inte missminner mig. Om jag håller den farten borde det ta lite drygt en och en halv timme att simma i morgon. Jag hade visserligen simmat mer den sommaren, men förhoppningsvis är det lugnare vatten i Djurgårdskanalen och inte lika mycket folk. Kanske har jag förbättrat tekniken en smula också men det vågar jag nog inte hoppas på. 

Jag borde verkligen ta tag i min simning. Jag tycker ju att det är kul att simma så varför inte börja jobba lite med tekniken. Det här med löpskolning och att hålla på med löpteknik är jag skeptisk till - det är bara att springa liksom - men när det gäller simning så känns det som att tekniken är mycket viktigare. Borde väl också köra mer intervaller och sånt i vattnet. Det har jag ju börjat med i löpningen, men när det gäller simning har jag bara en växel känns det som.

Jag skulle nog vilja ha bättre koll på simning i största allmänhet. Har till exempel ingen aning om vad som är snabbt på säg 50 meter, varken för elit eller motionär, och när jag hör nån säga att hen har simmat en serie (eller vad det nu heter) med 1,05 start så har jag inte en susning om vad det betyder. Själv ligger jag bara och plaskar runt lite på måfå när jag simmar, som en riktig klåpare.

Nåja. Löpningen imorgon är en halvmara och jag har väl inga ambitioner där direkt. Ser det mer som ett träningspass, men kommer att springa på så hårt jag kan och kanske försöka hämta upp några placeringar från simningen.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!