Tenson Tjörn Triathlon 2012..

3 september, 2012

Dagen hade kommit. Den dagen som jag nu har tränat för sen i oktober förra året. Mitt mål för säsongen. Jag genomförde Vansbro Triathlon på 6:08 förra året och bestämde mig i vintras att mitt mål för den här säsongen var att göra en 1/2 ironman på 5:30. Ett bra mål. Jag hade avsatt 40 min till simningen, 2.50 h till cykeln och 2 h till den avslutande halvmaran. 

Dagen innan var det Pre Racemöte. Jag gillar Pre Racemöten. Det är alltid en sån skön spänning i luften och alla är glada och förväntansfulla. Dom går genom simbanan, ca 19 grader i vattnet (perfekt) men mycket maneter! Jag gillar inte öppet vatten, men jag försöker lära mig att älska det. Men äcklig botten och maneter får mig inte jubla! Stämningen sjunker en aning, folk bli extra nervösa. Sen går dom genom cykelbanan. "Pga säkerhetsskäl så är cykelbanan 97 km". 97 km? 7 km extra? Typiskt. Sen diskuterades löpningen, ny bana för i år som är väldigt kuperad. Efter Pre Racemötet var jag taggad och försökte inte tänka på dom små extragrejorna som togs upp under mötet. Det är ju samma för alla. Jag insåg att det med dagens cykelform skulle bli svårt att göra cyklingen på 2.50 och satte målet på 3 h och ökade därmed min måltid med 10 minuter. 

Tävlingsdag. VIlken dag. Solen sken, lite morgonkyligt men ingen vind. Helt perfekt. Vattnet var helt stilla. Jag var redo. Vi var 13 tjejer som startade i seniorklassen i SM. Mitt första år som senior och jag vet att det är en tuff klass.

Starten går. Simningen känns kanon. Jag hittar ett par bra fötter att följa och får en bra halva av simningen. Kommer upp ur vattnet på 39:31, bra.

Ut på cykeln, har väldigt svårt första varvet att få ner pulsen och äta bra. Men ute på varv två kommer jag igång. Varv 3 och 4 kommer vinden och vägen tillbaka till växlingen är jobbig men jag lyckas köra om mycket folk vilket ger mig härlig energi. Cyklar 97 km som enligt de flestas garminklockor är 98 km på 3:01:24. 

Bara löpningen kvar. 21 km kuperad bana. Jag känner mig fortfarande väldigt fräsch. Men backarna, som är rätt branta tar ut sin rätt och jag börjar gå upp för de brantaste för att kunna hålla tempo mellan. Med 5 km kvar börjar jag få känning i låren, men lyckas ändå trycka på sista km och göra löpningen på 1:55:18. Kanonnöjd. 

Gick i mål på tiden 5:38:57. Klarade mitt mål för säsongen och kom 8 i SM-klassen. Jag är lättad och glad och framför allt motiverad och redo för en innesäsong. Först lite vila, eller oplanerad träning.. 

Måste avsluta det här blogginlägget med att hylla tävlingen på Tjörn! Vilken tävling och vilka funktionärer som gjorde dagen fantastisk. Jag kommer garanterat tillbaka nästa år. 

Sophie

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!