Njutbart

27 juli, 2016

Just nu är jag inne i en underbar fas. Jag njuter av att kroppen svarar positivt på all min träning och jag känner mig starkare än jag gjort på väldigt länge. Den senaste veckan har jag varvat cykel med löpning, sol och bad. Bästa kombinationen och oslagbar i samband med semester.


Idag hade jag löpträning för andra dagen i rad och det var tunga stockar till ben efter gårdagens korta pass. Stundtals kändes det som om jag stod still och inte kom någonstans. Som om jag försökte springa i kvicksand och sögs fast på platsen istället för att komma framåt. Jag fick jobba hårt med positva tankar, min hållning och andning när jag matade kilometer efter kilometer utan att bry mig om klockan som vibrerade på armen. Det var fullt fokus som gällde.


Mot slutet av den förutbestämda sträckan kom jag på att mjölken var slut hemma så jag tog varvet om affären på väg hem. Svettig och högröd i ansiktet fick jag en hel del blickar vid kyldisken men det var ingen som sade något och tur var väl det för jag hade nog inte orkat svara så trött som jag var.


Väl hemma när jag tittade på klockan insåg jag att känslan av att stå still bara satt i mitt huvud. Jag hade förbättrat både Vo2 samt min tid på just den sträckan. Ibland blir man förvånad.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!