Duett

31 juli, 2016

Det var ett mycket trevligt arrangemang i går; solen sken och Horla visade sig från sin bästa sida med vackra, tuffa banor. Min egen insats är väl inte mycket att skriva hem om. Gör inte bort mig, men har inte heller någon av mina bättre dagar.

Framförallt är det simningen som fallerar. Jag har inget sprint-tempo i mig och kan inte skruva upp farten på kortare distanser. Jag snittade till och med långsammare hastighet nu på 400 m än när jag simmade 5 km sist.

Kom upp på plats 30 efter simningen, plockade sen tio placeringar på cyklingen och åtta på löpningen och slutade min vana trogen tolva på strax under 1:30. Tror det är fjärde eller femte gången jag slutar tolva det senaste året.

Växlingarna gick i alla fall bra. Det var för varmt i vattnet för att våtdräkt skulle vara tillåten så jag var inte ensam om att slippa krångla av mig den. Hann inte träna på att sätta på mig cykelskorna i farten men däremot tog jag av dom i slutet på cyklingen och sprang barfota med skorna kvar på pedalerna. Det tar sig.

Det största glädjeämnet var väl annars K:s insats. Hon gjorde sin första triathlon och med bravur dessutom: Simmade typ lika snabbt som jag, sen tappade hon lite placeringar pga skruttig cykel men reparerade sig lite på löpningen. Kul! Vem vet, kanske kör vi fler tävlingar ihop i framtiden.

Taggar

Horla triathlon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!