Mindre än tre veckor kvar nu

2 augusti, 2016

Jag har mindre än tre veckor kvar till Ironman Kalmar nu. Jag har ganska motstridiga känslor för det loppet just nu. Dels så är ju knät under all kritik och kommer hålla nånstans mellan 1-20 km skullle jag tro, det verkar vara närmast slumpmässigt. Men knät är jag ändå van med.

Jag är rätt sliten och nedtränad just nu, motivationen för att träna är långt ifrån på topp. Träningen har känts ungefär lika rolig som att borsta tänderna sista veckan, bara något som ska göras. Det är väl ungefr så det ska kännas efter nästan 9 månaders hårt tränande, men ändå. Jag sneglar mot Swimrun, mot andra Triatlon-distanser och andra träningsupplägg, mest för variationens skull. Och ser inte speciellt mycket fram emot långpass.

Men. Långpassen är klara. Det längsta passet som står på schemat nu är 2h cykel föjt av 30 min löpning, bägge i IM-fart. Och när det är så pass kort är det inte alltför tungt, varken fysiskt eller mentalt.

Jag är inne i Taper-perioden, på väg mot den förväntade toppformen. I det stora hela är träningen baserad på två "tävlingsfart"-hårda dagar och några återhämtningspass i veckan. Det finns lite högre intensitet i simningen inplanerade och imorgon gör jag sommarens sista träningstävling på Jogersö.

Alla ateter som gör den här satsningen år efter år, ibland flera gånger per år, är värda all respekt. Långdistanstriathlon är en ganska slitande fritids-syssesättning.

 

 
Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!