Food for thought

18 augusti, 2016

De senaste dagarna har jag tittat på ett tv-program jag kommit att älska. "Extreme makeover weightloss".

Ett program som gör mig märkbart berörd. Jag blir så ledsen över hur snett de hamnat och hur gärna de vill komma på rätt köl igen. Jag gråter när jag ser hur gärna de vill nå sitt mål och hur hårt de kämpar.

Det spelar ingen roll om det är för att du behöver gå upp i vikt, gå ner i vikt eller bara komma igång med en hälsosam nivå av vardagsmotion, det är en kamp.

Jag tror att jag blir så berörd för att jag kan känna igen mig i den där kämparglöden i att vilja nå ett mål som hittills varit så långt från din verklighet att du inte ens tänkt tanken men också för att jag vet, verkligen vet, hur mycket jobb det ligger bakom varje litet framsteg på vägen även om mina mål sett helt annorlunda ut och att jag har haft helt andra förutsättningar. Men också att jag kan. Det är inte omöjligt. Allt handlar om HUR GÄRNA JAG SJÄLV VILL.

Livet är fantastiskt och det är upp till oss att välja vad vi gör av det. Du kan skapa precis det liv du drömmer om så länge du är villig att lägga in arbetsinsatsen som krävs men ibland behöver man faktiskt lite hjälp. Att be om hjälp är ett mått på verklig styrka enligt mig. 

Jag brukar fråga mina klienter "vem är den viktigaste personen i ditt liv"? Och det vanligaste svaret jag får är "mina barn" eller "min make, syster, bror, mamma, pappa osv"

Då brukar jag vara tyst en stund och sedan säga "om jag säger att DU är den viktigaste personen i ditt liv", vad säger du då?

Tystnad följer och sedan (oftast) tårar.

Det anses fult att göra det som är rätt för dig som individ. EGO tänker många. 

Jag menar att du behöver måna om dig själv och din egen hälsa och lycka först för att därefter kunna bidra med positiv energi till din omgivning. Ditt främsta ansvar är DU därför att när DU är lycklig kommer du att sprida ytterligare positiv energi och lycka omkring dig och på så sätt vara en fantastisk förebild.

Vad säger du till din spegelbild varje morgon? 

"Gud vad trött jag ser ut?" 

"Usch vad gammal jag ser ut?"

"Fy fan vad jag ser ut?"

Vad skulle hända om du istället sa:

"Snygg du är!!"

"Wow! Heting!!"

"Idag är du oslagbar!"

Bara några tankar från mig en regnig torsdag i augusti. Jag vet inte. Vad tänker du?

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!