Bara fantasin sätter gränserna

23 augusti, 2016

Bara för att du inte kan springa under en period av en eller annan anledning behöver det inte innebära att du inte kan utmana dig själv. 


Jag är inne på min andra vecka utan löpning och får därför utmana mig själv på andra sätt. Styrketräningen kan jag köra som vanligt så länge som jag inte pressar låren för hårt. Fokus den här veckan har därför varit att komma upp i kondition utan löpning eller cykel. Inte helt lätt. 


Idag bestämde jag mig för att jag skulle upp på toppen i varje backe jag såg på min planerade 60 min powerwalk. Nu sitter jag här nöjd och svettig med endorfinerna rusandes i kroppen. Jag hade 20 branta backar på den sträckan jag valt för dagen. 20 ljuvliga backar i skog och mark som var mellan 50-100 meter vardera och jag konstaterade att med den lutningen som var så skilde det inte särskilt mycket i tid mot om jag hade sprungit. Dessutom fick jag upptäcka helt nya miljöer som jag aldrig hade hittat om jag bara hade malt på i gamla hjulspår.


På torsdag kör jag samma sträcka igen men då har jag bestämt att jag ska upp 2 gånger i varje backe. Bra och effektiv träning. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!