Välkommen september!

30 augusti, 2016

Bockar av ännu en bra månad träningsmässigt och vädermässigt. Tänk om det kunde få fortsätta så här, vad nöjd jag skulle vara då. Att bara kunna gå ut genom dörren utan att behöva fundera över vad man ska ha på sig, bara att dra på sig linne, shorts och snöra på sig skorna så är man redo för både löpning, cykel och styrkepass i underbar utomhusmiljö oavsett tidpunkt. Jag älskar´t!!

Halvvägs in i augusti möttes jag av ett litet bakslag som gjorde att jag blev tvungen att lägga löpningen på hyllan under två veckor för att inte belasta låren men allt har gått bra och jag fick mitt efterlängtade löppass idag. 

Under de två veckorna fokuserade jag extra mycket på styrka för baksida, core och överkropp parallellt med långa krävande powerwalks i skog och mark. Förhoppningen var att jag skulle kunna hålla konditionen igång så pass att det inte skulle kännas som att börja om igen när jag äntligen fick klartecken att springa igen. 

Idag konstaterade jag att min plan fungerade för jag förbättrade både VO2 och min tid på förutbestämd sträcka vilket innebär att jag fortfarande är helt i fas med den plan och det träningsschema jag gjort inför NY Marathon.

Även om det är långt dit så måste jag säga att det känns fantastiskt! 

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd över min träningsinsats under augusti och jag lägger en lika optimistisk plan för september som dessutom kommer bjuda på lite härliga miljöer för min träning. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!