Så vad händer?

12 september, 2016

Nån vecka sen jag skrev något. Så vad händer i träningsdelen av livet?
Det ganska tråkiga svaret är: inte speciellt mycket.
Mitt ledband i knät är fortfarande irriterat och lite svullet så varken löpning eller cykel funkar.
Idag gjorde jag smärtfritt en lätt jogg på 7-800 meter, det längsta jag sprungit i sträck sedan IM så på den nivån är jag.
Min tempocykel har gått till jobbet 4 km bort ett par gånger men annars ingen cykling. Och det kan vara för att det gör ont men jag är inte ett dugg sugen på att cykla heller. Löpning däremot saknar jag.

Min träning består av simning med Nyköpings SS Masters så ofta det går beroende på fruns jobb och lite halvt inspirerade gympass.
För en vecka sen gjorde jag ett någolunda tungt Burpees-pass och eftersom jag inte gjort en armhävning sen i våras satt Träningsvärken i Serratus-muskeln som en, ja något som sitter jävligt hårt. Slog ut mina skulderblad riktigt effektivt i 4-5 dagar och jag har fortfarande inte full rörlighet eller kraft i överkroppen. Så det kan gå :)

En stor mängd rehab blir det också, på en väääldigt basic nivå än så länge för att hitta rätt muskler. Jag har tänkt mig träna efter ett program från "total stabilitetsträning" 30-40 minuter varje dag och dessutom lite övningar då och då under dagen. Svårt att säga om det påverkar så mycket som jag hoppas men jag har efter några dagar märkt att jag har mer rörelsekontroll i fötterna och i bäckenet och att jag är mindre stel i Hamstrings. Hoppas utvecklingen håller i sig men det är intressant hur svåra vissa övningar är som jag alltid fnyst åt på gymmet, så dåligt tränad är jag ändå inte. Bara dåligt kontrollerad

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!