Uppsala Offroad Duathlon

8 september, 2012

Var i Uppsala och körde mitt första Duathlon idag.

Tanken var ursprungligen att köra Kista, men men lite andta planner gjorde det enklare att åka till Uppsala och dessutom var Uppsala Duathlon mycket tidigare så det funkade att köra.

Var och sladda runt inne i stan igår kväll, fira en kompis.
Vart lite sent så kliva upp kl 7 var inte det roligaste fast ganska själv valt, hehe
Inte direkt ute efter sätta nåt rekord idag heller.

Jag hade inte direkt vasa ben idag, när starten gick var jag med långt fram men det höll inte speciellt länge. Normalt borde jag kunna hålla ett 4 tempo några km allafall men inte idag. Fyfan va jag fick lida. Tänkte först och vadå terränglopp, typiskt att det kallas terränglopp när man bara springer på gruss. Det fick jag äta upp efter nån km. Löpningen var 5km (2 X 2.5km).  

Första växlingen gick ganska smidigt men tungt att börja trampa iväg med stumma ben.
Grymt rolig cykelbana, betydligt mer tekniskt än vad jag trodde den skulle vara, många tuffa uppför.

Cyklingen var 1,5 mil (3X5km) och slutet på sista varvet drog jag om 2st och kände mig lite stressad och ville få så mycket försprång till löpningen som möjligt för det var inte min grej idag.
På ett parti i början rundar man en kon och möts, och dom var inte långt efter mig, en såg riktigt pigg ut också. Tänkte att dom måste komma ifatt snart och planen var ta rygg då. Av nån anledning låg jag och tröck helt plösligt i 4 tempo och kändes bra. Titta bakåt då och då men såg inget och lyckades hålla. Bra att jag var jagat hade troligtvis legat runt dom 2.5km på sista löpningen och haft mys tempo då.

Fick en total tid på 1.19.

Loppet var grymt bra, funktionärer på tveksama ställen och bra snittslat. Snacka med mycket trevlig folk en snabb sväng efter. Bra dag.

Nu laddar jag om och siktar på Ursvik All In imorgon. =)
Mina ben kommer nog bli all out, hehe. Försöka på hela, men tveksam till det håller. 

 

Taggar

DuathlonTävling

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!