Nästa år

15 september, 2016

Just som jag kommit igång med träningen igen och skulle ge mig in på löpvecka 3, 3x5 min löpning 3 gånger per vecka, så åker jag på värsta dunderförkylningen. Varit hemma från jobbet i 2 dagar nu, inte ens kunnat njuta av det fina vädret då det varit alldeles för varmt när man mår dåligt! Det är bättre med regn och rusk så att vädret passar ens humör bättre!

Jag är riktigt sugen på att komma igång igen och har ju hunnit kika på en del lopp de här dagarna så nu tror jag mig ha min planering klar. 20e november åker jag och en kompis och springer i Helsingör, hon springer halvmaran medan jag på mina rehab-ben får nöja mig med milen. Om det känns bra vill jag även springa Sylvesterloppet i Göteborg på nyårsafton. 

Till sommaren har jag två mål, Sotöledens Terrängmaraton och Ultravasan. Sotöledens Terrängmaraton är 44km långt i tuff terräng med ca 1200 höjdmeter. Det kommer bli en riktig utmaning och går av stapeln 7e maj. Någon annan här som vill springa det loppet? 

Jag tänker att det kan bli ett riktigt bra träningspass inför årets stora mål UV90. Eftersom jag sprungit massor med orientering tidigare är jag inte orolig för terränglöpningen på UV, men ju tuffare man tränar dessto lättare blir ju loppet tänker jag. Så mycket av vårens träning kommer att förläggas i tuff terräng med mycket backar, så tror jag att sparar de riktigt långa träningspassen till sommaren.

Om kroppen vill och håller ihop så finns det ju massor av lopp jag vill springa! Göteborgsvarvet, Hallands Ultra, Lurs Backyard Ultra mm mm. Men jag måste lära mig att lyssna bättre på min kropp, för nästa år ska den hålla till UV! Och gärna efter det med :)

Får bli många vändor upp och ner för sådana här höjder när jag hälsar på maken i Norrland. Backarna här hemma ger inte riktigt samma motstånd!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!