Långlunch i Shanghai

10 september, 2012

Då är det dags igen, är det dags igen
är det dags, är det dags, är det dags igen
Ja vi kommer in och lägger den på max igen…

Skiter i om du är tjock, smal, fin eller ful
D
en enda regeln är att du ska ha så jävla kul och du ska

SPRINGA, PAUSA, SPRINGA, PAUSA!

Ni känner igen den. Årets sommarplåga. Lite så är det att springa ute på gatorna här i Shanghai. Trafiken tillåter ingen maxhastighet, men nog är det en härlig känsla allt. Och väldigt kul. Hur ofta har man chansen att springa långpass i en sådan här kultur. Då får det svida lite i lungorna, det gör inget. Det kan jag minnas i framtiden när jag springer i Sveriges gröna fräscha skogar.

Stack ut på Hengshan Lu, korsade Gao'an och satte av ned på Yongia, ned mot The Bund. Halvvägs på rundan, efter cirka åtta och en halv kilometer, kom jag fram till The Bund, Shanghai:s välkända strandpromenader med alla maffiga höghus. Njöt av utsikten, snabbfotade bygget av världens näst högsta byggnad, bytte spellista och sedan sprang jag tillbaka.

Korsade streetfoodkök fulla av lunch-nudelätare, folk som jobbar på gatan, svichar förbi under klädsträck fulla av allt från täcken till trosor.

Idag var vädret skönt. Det är fortfarande varmt här, men inte sådär vansinnigt katastrofalt varmt som det var tidigare i somras. Enligt planerna var både orken och suget bättre. Som gjort för ett distanspass utomhus! Energin var på topp och när jag kom fram till "trapp-övergångsställen" i rondeller flög jag upp med två steg i taget. Precis som det ska va'!

17 härliga kilometer, i Shanghai!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!