Nya skor

13 oktober, 2016

Ni kanske minns att jag köpte nya skor i våras och att jag valde Saucony efter att ha varit trogen Asics (Kayano och GTxxxx) under många år. 

Jag har aldrig haft problem med varken hälsenor, knän eller benhinnor så länge jag använt kompressionsstrumpor och sett till att vara ordentligt uppvärmd innan men nu, efter att jag provat mina ena par skor (Saucony Hurricane ISO 2) så har jag plötsligt fått ont i båda knäna (utsidan), hälsenan på ena foten samt att jag känner av mina benhinnor. 

Det är inte så illa att jag känner mig jätteorolig men ändå tillräckligt för att ge en liten gnagande känsla av irritation. 

Beskrivningen av Saucony Hurricane ISO 2 lyder: 

"Satsa hårt på stöd - inte vikt! Saucony Hurricane ISO 2 ger dig prisbelönad stabilitet och den mjuka dämpning du behöver för att göra dina långa rundor ännu längre.

Det orubbliga stödet och den oöverträffliga dämpningen har bidragit till att Hurricane har legendstatus. Denna perfekta blandning av komfort och hållbarhet har en EVERUN-toppsula som ger ett smidigare löpsteg och dämpning som räcker hela dagen lång. 

I de här skorna får du en ny ISOFIT-ovansida som omsluter och guidar foten vid varje steg medan en EVERUN Landing Zone verkar dämpande och hjälper till att ge effektivare kraftöverföring. 

Din långa löprunda blev precis ännu längre med Hurricane ISO 2."

 

Jamen, det låter ju bara så bra! Snygga är de också!

Så min fråga nu till er kära löpare är alltså om det är normalt att få lite ont när man byter skor/skomärke eller om det är ett tecken på att just den här skon bara helt enkelt är fel till mina fötter och löpsteg?

Det är en grymt skön sko för övrigt. Lätta och luftiga med bra plats för tårna.

Nu återgår jag till mina gamla godingar ett litet tag, parallellt med tåhävningar och stretch för att sedan prova det andra paret från Saucony, nämligen Guide 9, för att se om de kanske funkar bättre. 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!