Lite upp och långt ner

16 oktober, 2016

Med försäsongen som startar imorrn är nu "träningsrummet" här hemma lite mer städat och cykeln är uppställd på trainern. Börjar bli, ja, mysigt är fel ord, men träningsbart iallafall. Grundplaneringen för första två veckorna är satt utifrån livspusslet och nu ska vi igång.

Jag var på gymmet när dottern dansade på detsamma, en kort jogg på löpbandet och sedan känna på lite styrkeövningar var planen. Inga krav, bara lite lyftning, närmast för att spendera tid.

Upp på löpbandet, upp med farten till 11km/h som vanligt i början men med de senaste veckornas hjärnövningar var det alldeles för sakta, gick knappt att springa så sakta. Upp med farten i små steg och 13,2 var ganska lagom för en kort löpning som jag tänkt till runt en kvart.
Och lagom tills jag kände att jag var rätt kom den jävla knäkänningen. Inte den molande, smygande, utan mer aggressiv och "punktad". Bara att kliva av. Efter 77 sekunder från det att startknappen trycktes ner.
Bra start på säsongen...

Själva lyftandet gick inte så bra det heller men jag tror att knäböjen satt bra rent teknikmässigt åtminstone.

Nånting stämmer inte med min kropp när det kommer till löpning. Jag ser så många andra som ser ut att ha svårt att komma upp ur soffan som springer, även om det inte går fort så lyfter de iallafall från marken ibland. Men jag kommer inte ens 200 meter. Så jävla orättvist.

Just nu är det synd att det är så skönt att springa fort och knappt känna stegen, bara hur träd och hus åker förbi och luften i lungorna byts med jämna mellanrum.

För det hade varit skönt att bara ge upp

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!