Dumt eller?

23 oktober, 2016

Läste på Facebook i veckan om en kvinna som har sprungit i 99 dagar i sträck, eller sprungit och sprungit. Hon hade löptränat och gett sig ut i så många dagar men det var inte några längre lopp vissa dagar. Det var tre kriterier hon följde.

1) Det skulle vara varje dag.

2) Hon skulle byta om, d v s att springa ikapp bussen räknades inte.

3) Det skulle vara minst 1 kilometer.

Det sista gör att det inte tar många minuter de dagar du så att säga har "vilodag". Den dag hon räknade som vilodag så sprang hon mellan 1-3 kilometer. De andra dagarna sprang hon längre sträcka. Den dagen du springer 1 kilometer tar hela proceduren med ombyte, löpning och dusch drygt 15 minuter (!) Detta är något som känns som en mycket bra idé nu när jag har viss motivationsbrist och inte riktigt vet vilket träningsprogram jag ska följa.  Hon började i somras och är klar men jag vill ju inte vänta till sommaren.

Jag vet inte heller hur många dagar jag ska välja att springa i sträck. Ett år tränade jag 205 dagar på gymmet och det var inte några korta pass så jag borde kunna springa 100 dagar i sträck eller ska jag välja en distans, t ex springa 100 mil. Springa varje dag och skriva ner hur långt jag sprungit och göra det i 100 mil innan jag slutar. Då blir det inte många dagar med 1 kilometer i och för sig. Får kanske fundera i några dagar innan jag bestämmer mig. Att det blir vinter och snö gör mig ingenting när det gäller löpningen. Jag är sedan länge en åretruntlöpare och föredrar den här tiden på året när det kommer till löpning. Snö, regn eller hagel gör ingenting. Det enda som jag inte gillar är motvind och det har jag alltid, året om oavsett vilket håll jag springer :(

Om jag skulle göra detta och var klar med det till 1 mars måste jag börja tisdagen den 22 november. Det blir 100 dagar då. Skulle kanske prova en vecka först. Det hinner jag innan den dagen då jag verkligen inte kan springa, inte ens 1 kilometer. Får fundera över om detta är dumt eller inte. Mitt största problem, eller tillgång, är att jag verkligen genomför det jag bestämmer mig för hur tokigt det än är i andras ögon. Och det på gott och ont. Känner redan nu att jag nästan, men bara nästan har bestämt mig.

Hur det blir med träningen på gymmet om jag fullföljer detta vet jag inte. Att ge sig iväg dit efter att jag har löptränat kanske blir svårt om motivationen tryter en dag.

Veckan som varit har varit upp och ner. Det är av någon anledning mycket lättare att träna senare i veckan. Ju närmare helgen det är desto lättare är det att komma iväg/ut. Det har blivit gym och löpträning men inte i den utsträckning jag önskat eller tänkte mig.

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!