Testhelg

31 oktober, 2016

I helgen hade jag test-helg för att hitta rätt puls och faert för kommande period. Enligt planen i både cykel, simning och löp men för min del bara cykel och simning

FTP-test är bara vidrigt. Skitjobbigt. 10+20 minuter så hårt som möjligt och samtidigt hushålla med krafterna.
Jag hade planen att hålla pulsen under 170 bpm första kvarten, öka till 170-175 andra kvarten, sen under 180 i 5 minuter och ge allt sista 5.
Med den taktiken borde jag orka med hela passet,  men liten risk för att det blir, ja, inte lätt, men kanske inte helt max.
Jag höll taktiken riktigt bra och hade högsta pulsen, 186, sista sekunderna på testet.
I genomsnitt 173 bpm under de sista 20 minuterna är jag nöjd med men jag tror att jag hade kunnat nå några slag mer. Watt-mässigt var det katastrof på 243 w/92 rpm men det beror nog på att jag helt enkelt cyklat väldigt lite sista månaderna och den siffran kommer öka av bara farten till nästa test om 4 veckor.

Simningen är 1000 meter på tid. Jag hade bara simmat 1000 meter i bassäng en gång tidigare, för några år sedan,  och då var det för att kolla om jag orkade. Nu var det ju en bra tid som var målet. Det jag var mest orolig för var att hålla räkningen, det är väldigt lätt att tappa bort sig efter ungefär halva och då slår det väldigt fel; det tar omkring 50 sekunder att simma 50 meter för mig så om jag simmar 950 eller 1050 så blir det nästan en minut fel.
Ronny simmade på banan bredvid mig och såklart ifrån mig men eftersom han simmar med flytbyxor gills det inte ;)
När jag satte handen i kaklet var jag ändå ganska säker på att jag simmat rätt och Ronny hade räknat likadant så då lär det stämma, vi räknar nog inte samma fel båda två.
Målet var att landa på 18-nånting och resultatet blev 17,20 så klart över förväntan. 1:45/100 alltså och ett kvitto på att jag kan hålla ihop simningen ganska bra numera.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!