Regn och rusk

1 november, 2016

Imorse trotsade jag regn och risk och begav mig ut på en kortare runda; 10 minuter uppvärmning, 8*20 sek nedförsbacke med gåvila tillbaka och sen 10 minuter jogg hem.

Jag brukar försöka att inte gnälla på vädret men ibland så... 2 plusgrader, 8-10m/s motvind och 2mm/h regn är bara inte kul oavsett hur mycket man försöker intala sig själv att det är skönt när det är klart och man sitter med kaffet efteråt i värmen.

Efter uppvärmningen var jag iallafall i skogen och där var det faktiskt mysigt; vindstilla och duggregn när den värsta nederbörden fastnade i trädtopparna.
8*20 sek nedförsbacke för teknikens skull och för min del gäller det motsatta mot många andra som behöver landa mitt på foten; jag behöver öva på att sätta i hälen för frånskjut.

Backen jag sprang i är S-formad och kanske lite för brant ibland egentligen men nu när jag hade möjlighet att springa ljus så blev det i skogen istället för på asfalt. Jag har en utsedd nedförsbacke på asfalt i närområdet också men den hinner jag nog klara av några gånger under basperioden.
Vet inte riktigt hur långt jag hann på 20 sek men kul var det och enligt planen kom jag lite längre mot de sista jämfört med de första intervallerna.
Sen jogga hem där jag blandade in lite hög-kadens för motorikens skull och jag lyckades nära på springa hela passet utan känning från knät men med några 100 meter kvar kom en svag obehagskänsla, samma som jag brukar ha. Det hann aldrig värre än så och väl hemma kändes det ingenting.

Och väl hemma smakade kaffet så bra som jag förväntat mig när jag varvade ner efter ett kort, men väl genomfört, pass.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!