En dag fylld med insikter

20 november, 2016

Det här blev visst en dag fylld med insikter. Vem hade kunnat tro det när jag låt där i sängen och knorrade över att gå upp i morse? 

Söndagarna betyder långdistans och det är vanligtvis det pass i veckan jag tycker allra bäst om eftersom jag gillar att springa långsamt och länge utan stress eller tid att uppnå. Nu vaknade jag stel och konstig i kroppen efter gårdagens styrkepass som skulle ha varit löparstyrka men som slutade med ett helkroppspass bara för att jag fick feeling och inte ville sluta.

Man skulle ju kunna tänka sig att en "behind" som brinner i varje litet uppförslut skulle kunna göra att du springer lite snabbare men let me tell you, så är inte fallet. Träningsvärken "from hell" kommer istället göra att du uppnår mjölksyra onödigt fort. Framöver ska jag försöka planera bättre.

Idag hade jag planerat ett långdistanspass som innebar att jag behövde ha vätska med mig. Det hade varit ännu bättre om jag redan då insett att det skulle ge ett extra värmande lager. Idag hade jag inte behövt någon jacka. Vi nöjer oss med att säga att det bliv ett svettigt långdistanspass. Tur jag hade vatten med mig...

Min vana trogen gick jag och drog benen efter mig och kom iväg lite sent. Det innebar att matklockan ringde en bit innan jag kom hem. Tur jag hade makrill i tomatsås hemma. Jordnötssmöret hade kanske varit godare men det var slut. Hur är det möjligt?!

Makrill i tomatsås funkar perfekt som återhämtningsmål när det blir lite långt till nästa mattillfälle. Så sjukt gott och ett bättre alternativ än smågodis som var det alternativ jag valde mellan...

Man orkar så mycket mer än man tror. När du tror att du är trött orkar du lika mycket till. Det blev dagens mantra när energin tog slut drygt halvvägs. Det funkade. Heja mig!

Så blev det åter dags för den där hårtvätten. Fasen också. Aldrig får man vara helt nöjd med tillvaron.

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!