Mörkerlöpning!!

27 november, 2016

Jag har alltid älskat att köra bil i mörker. Mörkerkörning är helt underbart . Jag har nu upptäckt att jag nog är en mörkerlöpare också. Jag gillar verkligen mörkerlöpning. Att springa i Boulongerskogen i Gävle efter mörkrets inbrott ger mig en annan upplevelse av parken och det som händer där. Det är inte bara vintern som gör den annorlunda utan även mörkret. Det ska tilläggas att även om jag springer i mörkret så springer jag ju inte under nattetid. Jag är övertygad om att det skulle vara på ett annat sätt då också. Nu är det människor som rör sig där men vissa delar av parken/skogen är inte upplyst och det gör det både spännande och till viss del lite läskigt. Jag springer med musik och skulle inte höra någon eller något. Skulle det komma någon med oärliga avsikter är jag verkligen duktig på att försvara mig, både verbalt och fysiskt. Ta honom verbalt är ett uttryck som Lars Hesslind skrev  om i boken Samtal med en kakelvägg och det har jag anammat hela livet. Sen har jag brunt bälte i karate och där blev jag med åren en expert att försvara mig och den reflexen sitter i ryggmärgen så därför känns det både tryggt och spännande att springa i mörkret där jag inte vet vad som kommer.

Vaknade i morse till Aftonbladets rubriker i telefonen där de uppmanade oss att stanna inne och de utfärdade en klass1-varning angående snö och vind. Det kändes inte speciellt roligt att ge sig ut då men ut kom jag och som vanligt var det motvind hela tiden!!! Jag är övertygad om att de som tävlar i gång skulle springa om och förbi mig i detta väder för det blåste en hel del. (De skulle nog kunna "gå" om mig under perfekta förhållanden också eftersom jag är en långsam löpare och de "går" oerhört fort. Jag vet inte om jag skulle vilja kalla det gång heller.

Nu har jag klarat av 23 dagars löpning, 23 dagar i sträck där vilodagen består av 1-3 kilometer och det går  som sagt var riktigt bra. Jag funderar inte ens om jag ska byta om eller inte när jag kommer hem. Imorgon ska jag åka tåg till Stockholm och om det fortsätter blåsa och börjar snöa kan det kanske blir svårt att komma hem i tid men då köper jag löparkläder i Stockholm och springer där om det inte kommer något tåg. Som van pendlare är jag luttrad när det handlar om tåg och vinterväder!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!