Positivt cykelpass. Yey!!

7 december, 2016

Äntligen fick jag till ett skönt cykelpass nu ikväll.
Egentligen skulle jag cyklat imorse men när klockan ringde 5:30 fanns det inte, jag stängde av larmet vände på mig och somnade om direkt för att vakna mer än en timme senare. Med ett bostadsföreningsmöte inbokat brändes ju passet redan i sängen och det gjorde faktiskt mig inte ett dugg, är inte sams med cykeln nu.

En positiv men hektisk dag på jobbet gjorde att jag var duktigt mör i huvudet på kvällen och hade inga planer alls på nån form av fysisk aktivitet tills det visade sig att min fru skulle till gymmet och hade ordnat barnpassning. Plötsligt fanns då en timme barnfri tid. Hade det varit på dagen hade jag nog sovit bort den...

Hur som.
Att sitta och mala zon2 känns inte så lockande, inte heller teknik.
Så jag provade ett 45-minutersprogram från Sufferfest för första gången. Uppvärmning, korta intervaller i jobbighetsnivå 5/6 av 6 i 30-75 sek med ungefär likvärdig eller lite längre vila i två vändor med lite vila mellan och efter.

Grymt skönt med omväxlingen och att bara trampa och följa instruktioner. Till och med musiken var bra, även fast jag i normala fall flyr techno-covers på låtar som var bra i original.

Det strider lite mot progression kanske med slumpmässiga intervaller på känn men just nu är det viktigaste att jag faktiskt underhåller cyklingen, annars kommer jag ångra mig i sommar.

Jag tror att jag fegade lite första halvan av passet och hade nog kunnat ha lite jobbigare 5:a i upplevelse men för att vara första gången är jag nöjd.

Och det viktigaste är att jag ser fram emot nästa pass lite grann. Hur det känns imorrn med den saken återstår väl att se med tanke på hur mycket muskelryckningar i rumpa och lår jsg har redan nu...

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!