Ut ur bekvämlighetszonen!

31 december, 2016

Nu idag, nyårsafton, är 58 dagar av 100 avklarade. Den här veckan har det varit varierade förutsättningar på passen. På annandagen sprang jag i Hemlinby, ett friluftsområde som det borde vara skidåkning i den här tiden på året. Jag springer där under sommarmånaderna så det kändes lite märkligt att springa i skogen mitt under julfirandet. Onsdagen blev det löpband på gymmet. Torsdag blev det sen löpning då jag träffade en viktig person i mitt liv för en kopp kaffe efter arbetet och innan löpningen. Fredagen blev det en väldigt kort tur efter en vaknatt och lite vindrickande med en person som betyder ännu mer och på ett helt annat sätt:) Idag blev det ett helt vanligt pass som passen har blivit numera förutom de senaste dagarna då. Det blev ett bra pass men inte mer är 4 km.

Jag som har varit långlöpare har nu helt tappat det känns det som. Jag har inte några problem med att komma ut eller att genomföra dessa korta lopp. Jag har tidigare hatat, verkligen hatat de första 3 kilometrarna men nu känns det jättebra och det är ju inte så bra. Det har varit lätta fötter. Men nu vill jag ju inte vara en sprintlöpare utan jag vill vara en långlöpare och då måste jag börja agera igen.

Jag inser att det imorgon, nyårsdagen, blir ett kort sprintlopp men sen måste jag komma ur min bekvämlighetszon och springa längre lopp och olika typer av lopp igen. Om det innebär att jag inte orkar springa varje dag är jag nog beredd att ompröva mina 100 dagar. För varför ska jag springa 100 dagar om det inte leder till någon som helst utveckling inom löpningen. Tidsfördriv finns det annat också.

Vid den här tiden på året börjar ju de flesta av oss att fundera över hur nästa år ska bli och det gör givetvis jag också och jag tänker verkligen försöka komma ur mina bekvämlighetszoner. Inom träningen och privat. I arbetslivet har jag nog inte några bekvämlighetszoner så där borde jag kanske ha det  istället!!!

Gott Nytt År och jag hoppas att 2017 blir ett spännande år för alla!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!