Förhandling pågår!

3 januari, 2017

Nu är det 40 dagar kvar på min självvalda utmaning. 60 dagar är med andra ord avklarade. Idag blev det löpning på löpbandet på gymmet och igår backträning vid Gävle slott. Det gäller att ha rätt omgivning ibland:) Nu blev det löpning i mörker så jag såg inte det fina huset. Det går fortfarande ganska lätt att komma ut men nästa vecka ska jag försöka mig på att börja med något program inför Stockholm Tunnel race. Det går fort så snart är det dags. 25 mars. Även om det är lätt att komma ut nu kommer nästa vecka bli en förhandling med mig själv om att jag ska göra det då, d v s följa ett program, och inte vänta en vecka.

Så här efter nyår kan jag tänka mig att många förhandlar med sig själv om de verkligen ska fullfölja sina nyårslöften och om de ska göra det, verkligen ska göra det nu. Jag har också nyårslöften men det är sådana som tar hela året vilket gör att det känns lugnt med dem. Det var oerhört lugnt på gymmet idag så de som eventuellt skulle börja där har kanske valt ett annat gym eller en annan tid/dag.

Jag har varit storrökare i 24 år och förhandlade länge och ofta med mig själv innan jag lyckades sluta för 14 år sedan. Jag försökte ett tag med plåster och det gick jättebra tills jag kom hem och skulle bada på kvällen. Då tog jag av mig plåstret och rökte minst 3 cigaretter och sen satt jag på ett nytt plåster. Snacka om att lura mig själv. Det gick vägen senare men ett tag tyckte jag att livet inte var värt att leva om jag inte fick röka. Det var så tråkigt så tråkigt. Nu har jag oerhört svårt att förstå det.

Jag har varit fackligt aktiv och då förhandlar vi ju med utgångspunkt om en vinn/vinn situation och att det ska bli bra för elever, patienter, kunder eller vad det nu handlar om. Vi har alla olika roller och utgångslägen men vi förhandlar med utgångspunkt att alla ska få det bra eller bättre.

Ibland kan det vara bra att spalta upp fördelar och nackdelar om du vill se nyktert på ett problem. Allt/alla har ju både fördelar och nackdelar. Mitt problem just nu är att även om jag ser alla nackdelar och inte speciellt många fördelar kan jag inte trycka på delete i hjärnan. Jag vet vad jag ska göra, bör göra men jag kan inte göra det. Då blir det svårt. Då handlar det om att kunna förhandla med mig själv. Igen och igen!!!

Veckans mantra: aldrig mer!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!