En välfylld lördag

7 januari, 2017

Idag var jag tillbaks i vattnet efter att knappt ha simmat alls över jul-nyår, bara några korta våndor i samband med crawlskola för mina föräldrar. Ett plask&bad-pass där jag bara simmade teknik och testade på vattenläget. Det kändes riktigt bra stundtals och skapade lite längtan att komma igång igen mot sommaren.
En stor bonus är att Per erbjöd sig att låna ut sin cykel i Uppsala så är min cykel otillåten har jag iallafall en riktigt bra lånecykel. Tack så mycket :)

Hem och vända, packa in familj, hund och diverse åk-don till pulkabacken i bilen. Uppsa kulle skulle återupptäckas. Åkte där ibland som barn och nu skulle jag visa mina barn och fru hur bra det är.
Förutom att vi hamnade mitt i ett jägar-pack som åt lunch några hundra meter från backen var vi helt själva, min familj och mina föräldrar. Om tekniken är med finns en bild längre ner på backen, jag står högst upp i mitten.
Tyvärr gjorde sig dottern illa i foten efter ett tag och eftersom hon är av det ömma slaget avslutades åkningen lite tidigare än tänkt.
Något avundsjuk på min hund Aslan, en Rhodesian Ridgeback, som kunde rusa upp och ner för backen utan att ens bli andfådd...

Lite kaffe och mat hos föräldrarna, hem, handla och sen ut på en löprunda planerad på 10 km.
2 km uppvärmning, därefter 4:30/1-intervaller (4:30 min löp, 1 min gå) eftersom mitt knä inte är ordnat än, men det är nog åt rätt håll.
Sprang runt Rosvalla via strandpromenaden och Leningsväg hem, vägen var omväxlande plogad och ibland saltad och därmed bara asfalt.
Knät höll hela vägen, men kändes mer ansträngt än på länge; spring i snö och sedan lite knölig mark på löpningen kanske bidrar.
Sprang iallafall sista 2 km hem också. Totalt kanske 9 km löp fick jag ihop.

Imorrn väntar (nog) ett cykelpass på trainern och lite mer noggrant planerande av träningen

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!