Nytt i vapenarsenalen

24 januari, 2017

Hemma hos mig dyker det ibland upp märkliga saker. Oftast är det ju sonen som släpar hem en fantastisk pinne eller sten som, med en stor bit fantasi och funderande kanske, möjligen, ser ut som ett rymd-vapen.

Men ibland är jag ansvarig också. Som igår när frun kommer hem och upptäcker 3 bildäck utan fälg på altanen. Nu har jag en ganska förstående fru. Eller tillåtande är kanske ett bättre ord. Hon fattar nog inte allt jag pysslar med.

Nån kanske kommer ihåg "Adam och Eva", filmen från 90-talet med Björn Källman och Josefin Nilsson? De ligger i sängen och kallpratar men textningen visar en sex-invit som blir nobbad.
Så var det hemma hos oss också. Typ. Fast utan sex-pratet, mer att man pratar i ord som bägge vet betyder något annat.

Såhär va: bredvid däcken låg reklamklisterlappar från Trosa Däckmarknad. Som det media-geni man är såg jag ju en stor potential till insta-likes här; att springa i morgonljus med ett stort däck märkt Trosa Däckmarknad runt midjan.
Frun såg något annat: skräp på tomten. Och kastade klistermärkena.
När jag frågade efter dem ifrågasatte hon vad jag skulle med dem till och jag förklarade om Instagram.
"Du kan väl inte lägga upp det där? Det ser ju märkligt ut ändå?"
Det hon menade var: "Du är ju helt jävla dum i huvudet, du skämmer ju ut dig! Vad tror du folk tänker om du springer runt med ett däck?"
Jag hörde vad hon sa och tolkade om det till "förlåt för att jag kastade dina träningssaker, klart jag kan fota, men se till att träna ordentligt så det ser riktigt snyggt ut.

Sagt och gjort

Nya vapnet i löparsenalen är alltså bildäck, sponsrade av Trosa Däckmarknad.
Jag tänker mig att jag ska springa med däck fastspänt i midjan istället för back-intervaller den här säsongen. Jag tror att genom att sitta fast i midjan kommer jag tvingas aktivera höften på ett helt annat sätt än vad som annars är möjligt.

Första testet imorse föll väl ut, 3 km uppvärmning, 1 km däcklöp och 1,5 km nedjogg. Det var en stor skillnad på löpsteget efter däcket så det är något jag tänker fortsätta med. Med rimlig progression såklart. Jag fick ju tre däck i olika storlekar.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!