Semester

21 september, 2012

Hela september har jag "semester". Semester för mig är inte att inte träna alls utan att inte träna på schema. Träna lite det man känner för - bland blir det mer och ibland inget alls. Jag skulla ha cyklat i onsdags, fick punka innan jag ens hann komma ut så jag struntade i det. Ibland är det skönt att låta livet och dagarna bestämma träningen och inte tvärt om. Att träna det som passar och inte det schemat säger.

Samtidigt så trivs jag inte att träna så här. Jag inser när jag nu tränar "fritt" varför jag bestämde mig i oktober förra året att ta hjälp från en tränare. När jag tränar fritt kan jag träna hur mycket som helst utan att veta om det ger mig nått. Det senaste året när Andreas tränat mig har jag längtat efter vilodagarna. Det känns som att jag blir tröttare av hans träning. Att träna utan schema gör att jag tränar ofokuserat, ibland känns det till och med som träningen är onödig. Att träna fritt får mig att tappa motivationen. Jag gillar att arbeta mot mål, vad är annars drivkraften? 

Jag tror att mål är en väldigt viktig drivkraft för att orka träna. Alla dessa personer som köper ett gymkort för tusentals kronor och bara tränar första månaden. Varför är det så här i 7 av 10 fall? Det är bara gymmen som älskar er.

I oktober börjar jag träna på schema igen. Mer press, mer planering. Men jag slipper tänka, bara träna och bli bättre. 

 

Sophie

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!