Kort lördag

1 april, 2017

Imorse var det cykelpass, som vanligt på lördagar.
Eftersom det regnat hela natten och det var väldigt dimmigt valde jag att cykla i skogen istället. Och om det var blött på landsvägen... Js, sjöslag är väl inte helt korrekt men stundtals var det som att försöka cykla i ett kärr fullt med rötter... För er som hittar, Sörmlandsleden vid Linudden.
Efter en vända åt det hållet tog jag ett varv upp till Ryssbergens topp via löpspåret. Brukar vara bra utsikt där uppe men när jag var där hade dimman inte släppt alls så det var inte så kul. Stannade där nån minut, pustade,  käkade lite godis och torkade av glasögonen ytterligare en gång.
Strax innan mitt stopp började det verkligen kännas i kroppen att jag cyklat i 90-100 minuter i mjukt underlag där varje pedaltramp startar om rörelsen. Inte så speciellt konditionsjobbigt men eftersom jag inte är så van att cykla skog och att cykeln bara glider emot berg och rötter är det jobbigt i hela kroppen och rätt som det är kommer man på sig själv att stå upp och trampa fast man inte behöver egentligen.

Hem och hemma blev det ett brickpass löpning över 20 minuter i 5:30-fart, lugnt, mjukt och skönt.

Efter lunch blev det lite löpstyrka och bål på gymet och sen fick ryggen sitt i vårens däckbyte.

Ja, lördagen försvann väldigt fort den här helgen också.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!