Stärker kroppen

22 september, 2012

Jag tycker att hösten är en perfekt tid för att stärka kroppen. Det gör jag nu genom att varva löpning med styrketräning. Och som jag nämnt tidigare är Shanghai-Boot campen perfekt för just det! 

Efter förra veckans Boot camp gick jag som en gås hela helgen. Kunde knappt böja benen! Den här veckan visste jag vad jag hade att vänta. Träningsvärken dagen efter var hemsk. Den gjorde mig nästan förvirrad för jag hade inte jätteont i till exempel rumpan eller ländryggen - nej, det molvärkte i hela kroppen på en och samma gång och jag kände mig som 90 +. Men dagen efter, igår, var den helt borta. Ett tecken på att det går åt rätt håll?!

Även det här passet körde vi funktionell styrka. 

Vi började med uppvärmning i form av styrketräning i cirkel. Sedan körde vi kettlebellövningar. Enarm-svingar, enarms-svingar med stöt och med vändning. Dessa har jag tyckt varit helt omöjliga att göra tidigare, men idag började det lossna. Teknikträning med ett högt inslag av tung styrka kan man säga. Sedan attackerade vi kroppen i cirklar. Vi var fem så det blev fler stationer och 50 sek på varje. Bland annat boxhopp, hopp över/vända på stort däck, armhävningar, ratten med viktboll, sving med tungt rep, jorden runt med kettlebell, burpees och enbens-resningar. 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!