Helgens träning

23 april, 2017

I helgen har jag tränat lite. Som vanligt. Sett i tid är det inte så mycket att skryta med, ungefär 2,5h totalt. Men intensiteten har varit bra så passen har känts av rejält ändå.

Jag är själv hemma med barnen några dagar så träningen har fått kastats om lite, inte cykla lördag och simma+springa på söndag som vanligt. Grundplanen var att simma lördag men jag sträckte mig i axeln i torsdags när jag inte orkade hålla emot i ett istick med stora paddlarna och då stack handen iväg. Vilodagar alltså. Bättre nu så kom undan med blotta förskräckelsen.

Lördagen bjöd istället på långpass löpning. Eller, långt och långt, 15 km.
I sällskap av Ronny och Aslan sprang jag längs Nyköpingsån till Hållet och hem igen. Lugnt förutom 5*5 minuters tävlingsfart, kanske lite fortare när jag försökte hålla Ronnys rygg. Vi låg på 4:20-4:30 ungefär så det var bra för att vara mig. Aslan var också pigg, var bara sista 3-4 km han var trött på att springa, inte så mycket fysiskt, utan mer less gissar jag, även om han somnade rätt fort efter frukost.

Söndag morgon bjöd på cykelns tröskelpass, 3*12 min på trainern med efterföljande löpning, 3 km i tävlingsfart. De 4:30 vi höll igår kändes bra mycket värre imorse. Ändå, med 36 minuters puls på 155 och gårdagens löpning i benen är jag nöjd.

Imorrn blir det ett lugnt cykelpass, antingen på eftermiddagen eller kvällen beroende på vad som passar bäst, och resten av veckan blir lugn träning fram till söndag, återhämtningsvecka. Även simningen får vänta till söndag eftersom jag är själv med barnen.
På söndag väntar testlopp #1, 1500m sim, ca 4 mil cykel och 1 mil löp. Ska bli intressant

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!