Träningskompisar!

14 maj, 2017

Jag hann knappt skriva att jag var "återuppstånden" när det gäller träningen förrän det blev uppehåll igen. Den här tiden på året är inte rolig för den i skolans värld. Och om man är som jag, rektor i en ny kommun och ny skolform är det ännu värre just nu med alla nya förslag från Regeringen. Men jag vill inte klaga över det för mitt arbete är jätteroligt och jag har suverän lärargrupp men ibland försvinner tiden till arbete istället för träning.

Om du dessutom gör som jag, flyttar samtidigt, blir det extremt svårt att få till det med tiden, eller om jag ska vara riktigt ärlig är det inte tiden som är svår utan prioriteringen. Alla har vi 24 timmar per dygn. Vad vi sen gör av den är upp till oss. Om inte en kartong eller två blir uppackad idag blir de det imorgon. Det är värre med förrådet till den tidigare lägenheten som inte är rensat ännu. Där finns det ju en tidsgräns!!!

Det enda som har fått mitt till träningen de senaste veckorna är träningskompisarna på karaten. På lördagen är vi tre-fyra som tränar och är en borta blir det märkbart. För någon vecka sedan var vi enbart två. Tränaren som inte har kunnat träna så mycket på grund av skada och så jag. Vi var båda helt eniga om att om vi inte vetat om att den andra skulle komma så hade vi stannat hemma och det är det som gör det så fantastiskt med träningskompisarna. De får mig/oss att kliva upp tidigt på lördag morgon, eller annan tid, för vi vet att det är roligt och så vill vi inte "svika" dem.  Jag flyttade en lördag men jag funderade på fullt allvar om jag inte skulle träna karate först. Nu gjorde jag inte det för tränaren visste att jag skulle vara borta så det var planerat för det. Men bara tanken på att jag var beredd att gå till träningen först innan flytt gör att jag funderar över om jag inte måste hitta en träningskompis för gymmet och löpningen också. Det blir svårare att avstå, även om jag brukar vara disciplinerad, och det blir kanske roligare att löpa också. Problemet blir ju att hitta någon som vill springa i mitt tempo och vid mina tider. Det går ju alltid att försöka.

Min fundering just nu är om jag ska följa med till karatelägret i Malmö i sommar. Hinner jag träna på alla kator kanske jag gör det. Återigen, positivt kompistryck gör att vi får en hel del gjort som vi inte hade gjort på egen hand.

Nästa vecka kommer vigas åt rensning av källarförråd och löpning och det oavsett väder eller andra förpliktelser. Lördagen åt karate men det är ju fler dagar i veckan:)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!