Sommarträning!

10 juni, 2017

Sommaren står för dörren eller egentligen är den ju redan här även om det just nu inte känns så då det är regn och rusk. (Det går snart mot mörkare tider igen:)

De flesta arrangerade aktiviteter har haft sina avslutningar vid den här tiden på året. Karate avslutas med gradering. Jag har inte graderat men jag var och tittade på när våra barn graderade. Jag blev oerhört imponerad. 19 ungar som skötte sig exemplariskt, mycket bättre än fyra vuxna hade gjort. Ännu mer imponerad blev jag över alla anhöriga som var med på själva graderingen. 60 personer som var knäpptysta. En mäktig känsla var det.

Även om terminen officiellt är över så har vi i lördagsgänget karateträning även nu och idag blev det ett pass. Välbehövligt just nu. Karate är fysiskt på ett sätt som löpning inte är och då det dessutom är i grupp är det roligt.

Många brukar träna inför sommaren och badsäsongen för att sen njuta av sommaren och ledigheten och träna lite mindre. Jag brukar göra tvärtom. Jag ökar träningsmängden under sommarhalvåret och semestern. Det är då jag hinner och ofta blir det flera pass samma dag. Det kan bli både gym och löpning på samma dag och inte att förglömma, cykeln kommer fram på ett annat sätt under ledigheten.

Funderar på om jag ska avsluta semestern med ett veckolångt karateläger i Malmö. Att bara träna på hemmaplan och ensam är inte lika roligt. Vi får se hur det blir med det. Det jag vet att jag måste träna inför är nästa lopp. Jag har inte bestämt mig för om det blir Midnattsloppet eller Lidingöloppet men det lutar åt det sistnämnda. Det har jag gjort så många gånger nu så det börjar nästan bli en tradition, eller varför inte båda. Leendes!!!

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!