Semestertider!!!

25 juni, 2017

Imorgon, måndag, börjar min semester officiellt. Jag har ju varit "ledig" sedan torsdag efter lunch men semestern börjar imorgon. Vad vi lägger in i semester är lite olika för oss alla, allt beroende på vilka vi är, vad vi arbetar med eller vilka intressen vi har. Jag läste ett inlägg på Twitter där en som jag känner skrev att han nu när det var semester så skulle han börja arbeta... Börja arbeta? vad har han gjort på arbetet då kan man ju undra:) Själv är jag en person som ofta är på eller av. Något mellanläge har jag svårt att uppbringa även om jag arbetar på det för det är betydligt lättare att vara där (tror jag i alla fall).

Semestertider för mig innebär en ökning av träningsdosen. Det blir både löpning, gym, cykel och karateträning. Jag brukar ställa väckarklockan för att inte ställa om dygnen helt. Att börja dagen på gymmet och avsluta med en löptur är helt perfekt. Då det blir många dagar i veckan på gymmet räcker det med ett kortare pass för jag är ju tillbaka dagen efter och tränar nästa muskelgrupp.

Löpning blir det minst fyra pass i veckan med långlopp på söndagar. Idag blev det bara milen men om jag ska satsa på Lidingöloppet 15 km måste det bli 15 km, eller 17, på söndagarna framöver.

Tanken har varit att jag och dottern ska cykla från Uppsala till Gävle under juni månad men hon och pojkvännen håller på att bygga hus nu och det är kanske lika bra för mig. Konditionsmässigt orkar jag cykla 12 mil men det finns en viss kroppsdel som tar stryk om den inte är vältränad och det är den inte i dagsläget. Men som sagt var, det är ju semester:)

Karateträningen under sommaren består av extra träningspass inför lägret i Malmö. Nu verkar det som om vi är tre som ska åka dit. För mig blir det tredje gången. Karate är inte bara en bra träningsform för mig utan det är ju den gången jag är social när jag tränar. Jag tränar ju annars ensam så att träffa människor gör att den fyller flera funktioner.

Det jag måste tänka på är dock att semester inte innebär 5 veckors träning. Det finns annat också även om träning är roligt så det får bli veckans uppdrag. Jag ska se till att göra annat än träna. Vi får se hur det går!!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!