Motståndsrörelse

27 juni, 2017

Jag brukar försöka hålla igång cyklandet lite men i år har det gått trögt. Kanske är det för att jag inte är anmäld till något triathlonlopp ännu. Jag har ett helt annat mentalt motstånd mot cykling än mot löpning. Springa kan jag göra när som helst och det känns aldrig som något jobbigt. Cykling är så mycket prylar. Man måste rota fram hojen, pumpa däcken, kolla kejdjan och hitta hjälmen (samt ett par strumpor som matchar övrig utrustning om man är ortodox). Löpning är bara pang bom så är man ute. 

Stjärnorna måste vara perfekt positionerade för att en cykeltur ska bli av. Det får inte blåsa för mycket, helst ska det vara helt vindstilla. Det får absolut inte regna, inte ens vara mulet. Strålande sol är inte heller bra, och det får inte vara för varmt. Eller för kallt. Förutom det rent vädermässiga vill jag också ha en bra runda, en ny väg jag inte har provat förut och gärna ett intressant utflyktsmål som ett slott eller en bra glasskiosk. Jag skulle aldrig sätta mig på en cykel bara för att träna benen, ligga och köra en tråkig sträcka fram och tillbaka eller så. 

Jag använder gärna cykeln som transportmedel, men inte som träningsredskap. Jag är en solskenscyklist. Bara det inte är för soligt.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!