Innan du faller!

2 juli, 2017

Förste semesterveckan började i träningens tecken. Gym, karate och löpning. När det gäller löpning blev det både intervaller i backe och milspåret i Hemlingby.

I milspåret på torsdagen hade jag bara sprungit drygt en kilometer när jag helt utan anledning föll. Milspåret är visserligen ett terrängspår men det är samma spår som fem kilometer i början så det börjar med elljusspår och just där jag föll var det helt plant och jag var inte särskilt trött.

Det är tredje gången jag faller när jag springer och alla gånger har det varit likadant just innan jag faller. Jag är helt på det klara med att jag kommer att ramla omkull och tankarna som kommer de sekunderna innan du verkligen ligger där är glasklara. Du vet att du kommer att falla och kan inte göra någonting åt det mer än att försöka parera så gott det nu går. Sekunderna känns oerhört långa och många tankar hinner fara genom huvudet. När jag väl ligger där känner jag mig oerhört dum och hoppas att ingen såg mig. Förstår inte varför någon ska behöva känna sig dum för att man ramlar men så är det.

Jag har en gång varit med om något liknande när jag åkte bil men det var mycket värre. Vi har tre lärare som skulle åka till Falun på handledarutbildning. Vi åkte med chaufför i en liten minibuss. Jag satt i baksätet med huvudet vilande mot fönstret som såg de mötande bilarna. Efter ett tag såg jag att det kom en bil emot oss och jag insåg att om inget hände skulle vi krocka. Jag hann uppleva mycket under dessa sekunder. Även här var tankarna glasklara! Jag var helt på det klara med att vi skulle dö men jag gjorde ingenting för att uppmärksamma vår chaufför på vad som var på väg att hända. Jag tänkte att jaha, this is it innan en av de andra lärarna skrek och chauffören hann väja.

Slutet av veckan har inte varit lika lyckosam när det gäller träningen. Det är inte bara när du löper som du kan falla utan det kan man ju göra i andra sammanhang också men då brukar inte tankarna vara lika klara:) så veckans utmaning för bli att försöka stå på benen, i alla sammanhang.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!