Vardag eller helgdag?

10 juli, 2017

Så här i semestertider är det ibland svårt att veta om det är vardag eller heldag. När jag var lärare och hade sommarlov var jag noga med att kliva upp tidigt på vardagarna även under sommarlovet för att sova längre på helgerna. Det var viktigt att det var skillnad på vardag och helg. Det har jag tappat totalt sen jag fick semestertjänst. Jag vet knappt om det är vardag eller helg.

Jag brukar ju springa långlopp på söndagar men igår tränade jag ingenting för jag hjälpte dottern med att måla lister till deras nybygge. Det var rogivande att stå där helt för mig själv och stryka färg på bräda efter bräda. Hinner tänka många tankar under tiden. Jag kan absolut inte måla. Jag har utbildat målare i 12 år men det var ju i svenska:)

Då det inte blev något långlopp igår fick det bli idag istället. På en måndag!!! Skulle aldrig ha hänt för fyra år sedan, att jag bytte dag, att jag gick ifrån min planering. Nu har jag blivit tillräckligt gammal för att våga göra det eller så har jag blivit latare, vad vet jag. (tror nog på det första)

I dag var jag tvungen att sätta på mig en klänning för jag har nog bara haft träningskläder på mig i två veckor. Går från den ena träningen till den andra eller så har jag haft träningskläder även när jag inte tränat. På torsdag ska jag till Uppsala och äta och dricka gott så då blir det till och med finkläder på. Inte så vanligt men jag längtar. Det är ju inte helg men som sagt var, det är semester och då finns det inga vardagar eller helger längre utan enbart dagar.

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!