Backpass

18 juli, 2017

Familjen har ju skaffat hund, en riktigt söt schäfer. Eller, han är söt 7-22. På natten är han fan inte söt. Tar skitlång tid innan han kommer till ro och han verkar sova typ 20 minuter i stöten efter 03. Dessutom är han lättväckt.
Så sömnen har varit rätt kass sista veckan.

Imorse var jag upp 3:40, 4:10 och sen stannade jag uppe efter 5:10, efter att ha gjort tappra försök att få honom och mig själv att somna om mellan alla uppklivningar.

Bra uppladdning inför ett backpass med andra ord.

Vi passade mina föräldrars hus, mitt barnsdomshem, i Tystberga några mil norr om Tystberga så lite omväxling från min vanliga runda.
Följde sörmlandsleden till det lokala motionsspåret som, när det begav sig för 25 år sen, stod värd för en liten förening och några tävlingar varje år. Nu har nån rik knös mer eller mindre köpt ut resterna av klubben men tack vare alla promenerande och joggande personer hålls en liten stig öppen och därmed finns fortfarande löpmöjligheter.

På passet, från "Run Your World Lidingö" stod 5*40 sek backintervall
3*3 min fart
5*40 sek backintervall

När jag var liten och sprang där var första backen HELT SJUKT LÅNG. Idag var den precis lagom, tog väldigt nära 40 sekunder.
Upp och ner alla varv, sen på intervallerna.
I direkt anslutning till det långa, gamla, spåret finns en kortare slinga, fulld med backar trots att den bara är 6-700 metet lång.
De tre 3-minutrarna var rätt långa och ovanan att springa fort lös snabbt igenom, inte bara för den kuperade terrängen. Men rätt som det var var det klart och så tillbaks till backen för de sista 5 intervallerna. Nu tog backen några sekunder till men bara några få. Och det svischade till så var de sista också klara.
Lugn hemjogg samma 2,5 km i lugn och ro till den väntande frukosten och det fortsatta LEGO-byggandet med sonen.

Det blev en bra start på dagen. Och två kortare tupplurar under dagen.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!