Tid för uppbyggnad!

8 oktober, 2017

Jag läste häromdagen ett inlägg på Facebook att hösten är tiden för uppbyggnad för oss som löptränar inför lopp. Jag har inte tänkt på det på det sättet tidigare. Tid för uppbyggnad låter oerhört positivt och så ska det givetvis vara.

Istället för att gå in och kura i höstmörkret och tycka att det bara är mörkt, trist och tråkigt gäller det att byta fokus och se det som tid för uppbyggnad inför det som kommer för det kommer alltid en vår. Inte bara uppbyggnad för löpningen och annan träning utan det kan appliceras på hela livet, privatlivet så väl som yrkeslivet.

Den här veckan har jag promenerat i Hemlingby, friluftsområdet jag brukar springa i, och det blir lite annat när du promenerar. Du ser mer och upplever naturen på ett helt annat sätt än när du springer.

Mitt mål under hösten/vintern är att träna mot målet att springa samtliga spår i Hemlingby vid ett och samma tillfälle. Det finns ett milspår, 6 km, 5 km, 3 km, 2,5 km och 2 km. Det blir nästan tre mil det och så långt har jag aldrig sprungit. Det är ett högt satt mål men varför inte.

Det som står på agendan nu är att lägga upp träningen under hösten/ vintern så det blir möjligt att nå det målet och samtidigt komma ihåg att hösten är tid för uppbyggnad och att jag inte behöver följa ett program slaviskt utan kan improvisera lite om livet kommer emellan. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!